120 flickor

120 flickor kom till Teknis

FLICKOR PÅ TEKNIS 2013 samlade 120 gymnasietjejer från hela södra Sverige. Under tre dagar på LTH fick de chansen att lära sig mer om livet som teknologstudent i Lund och få mer insikt kring vad en civilingenjör är och gör.

Syftet med projektet är att inspirera unga tjejer att börja plugga på tekniska utbildningar där tjejer i dagsläget är en minoritet. Över 200 teknologer från åtta olika sektioner engagerade sig i år i detta alkoholfria arrangemang med alltifrån fadderskap, programinformation, guidning och matlagning.

– I år försökte vi lägga extra krut på datateknik eftersom det är ett av de programmen med minst antal tjejer, förklarade Andrea Pettersson, en av de studenter som ledde genomförandet.

En av föreläsarna var därför Christian Söderberg som på ett inspirerande sätt försökte ta död på några myter om programmerare genom att trycka på det för många okända faktum att de har ett kreativt arbete som utförs i inspirerande miljöer. På fredagsförmiddagen fick tjejerna chansen att prova programmering själva under sitt besök i Vattenhallen.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06