De segrade i Teknikåttan

Kungsgårdsskolans klass 8:3B, från Ängelholm vann Teknikåttans Skånefinal på LTH den 19 april och blev därmed 7.500 kronor rikare.

Klassen vann först mot Nyvångsskolan från Dalby i en semifinal och mötte i finalen Hyllinge skola 8B, som de drog ifrån allt mer efterhand. Ändå var utgången oviss i det sista poängtunga momentet, som handlade om att bygga lego efter en modell som beskrevs av lagkamrater genom en egen-konstruerad kod. Båda klasserna klarade detta perfekt. Hyllingeklassen besegrade i den första semifinalen Väståkraskolan 8A från Anderslöv.

Tävlingen inleddes med ett ”superflipper”, som byggts hemma i slöjdsalarna. Där lyckades Nyvångsskolan i Dalby bäst med uppgiften men designpriset vann Hyllinge.

Laget i den vinnande klassen bestod av Matthias Ydström, Max Nyberg Carlsson, Amanda Larsson och Camilla Lindegren.

– Vi drog ifrån men det var ändå nervöst, tyckte Mattias efteråt. Att skriva kod var det enda de hunnit träna sig på. Pengarna ska nu gå till en klassresa, helst till ”Fångarna på gården”, inflikade Camilla.

Tvåan vann 5.000 kr och trean och fyran vann 2.500 kr. Kungsgårdsklassen får resa till Umeå och representera Skåne i riksfinalen den 24 maj. Segerpremien donerades av Perstorp AB.

Teknikåttan är en riksomfattande tävling i naturvetenskap och teknik, se även www.teknikattan.se.

TEXT OCH FOTO: MATS NYGREN

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06