Problemlösande scout

Fem snabba frågor...

...till Martin Persson, LTH:are och scout. Normalt går han åk 2 på lantmäteriutbildningen och till sommaren är han en av 38.000 scouter som besöker Kristianstad för att vara med på World Scout Jamboree – ett läger med scouter från hela världen. Martin har varit scout i många år och tycker det är roligaste med scouting är att få lära känna spännande människor från hela världen och att få utmana sig själv.

Varför är du scout?

– Jag kom i kontakt scoutrörelsen som barn och blev fast. Anledningen till att jag är kvar är att det hela tiden fortfarande dyker upp nya utmaningar och projekt.

Vad är din roll på sommarens världsscoutläger?

–Jag är med och ansvarar för organiseringen av dagsbesökare. Vi hoppas på omkring 40.000 vanliga människor som vill besöka lägret.


Vad ser du mest fram emot på jamboreen?

– Att få arbeta i och leda ett internationellt team med scoutledare från hela världen och att få visa upp lägret för alla nyfikna!

Har du någon nytta av dina scoutkunskaper när du nu pluggar på LTH?

– Absolut, både den ledarskapsträning jag fått genom scouterna och den träning i att leda projekt jag fått genom scouterna är väldigt värdefull.

Vad finns det för likheter mellan att vara scout och att vara ingenjör?

– Haha, säkert ganska många. Jag är ju inte ingenjör än... Men jag tror att dragningen till problemlösning av olika slag och att arbeta i team är något som kännetecknar både ingenjörer och scouter.

Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06