Möten på MässING

Ett myller av ingenjörsstudenter, över 20 företag och lika många pyntande montrar. När MässING kom till Campus för tredje året i rad var det åter igen dags för företag att slåss om studenternas uppmärksamhet.

Närmare bestämt var det 23 företag som ställde ut på 2011 års version av Ingenjörssektionens arbetsmarknadsdag.

På mässan syntes både studenter som genom ett strategiskt, målinriktat mingel tog sig fram längs med montrarna, och de som valde att ta en stilla tur för att samla på sig en smula inspiration och några nävar godis.

I virrvarret av människor hittades bland andra Arber Dervishi, andraårsstudent på Byggteknik med arkitektur.

Dagens mål: att hitta en praktikplats.

- Det är svårt, konkurrensen är hård. Man måste tro på sig själv, säger han och fortsätter:

- Jag tycker arbetsmarknadsdagar är riktigt bra. Det är en chans att få kontakt med företag. Eftersom det är här på universitetet känns det inte som en lika stor grej som om man hade åkt och besökt företaget ensam. Man blir lite mer en i mängden, säger han.

Ett tillfälligt lugn ligger över montern där Elisabeth Sandell och Malin Bladh från Reinertsen står. Under det korta andrummet passar de på att berätta varför de har valt att delta på mässan.

- Vi har många samarbeten kring examensuppsatser med högskolor, men faktiskt inte så mycket med just Campus. Dagens mässa är ett sätt att nå ut till studenterna, och profilera oss hos dem, säger Malin.

Hon har själv studerat till högskoleingenjör på Campus, och tycker det är roligt att se MässING växa sig allt större.

- Jag tog min examen 2005, och då hade vi inte alls någon sådan här stor mässa. Det fanns något mindre, men om jag minns rätt var det en mer allmän arbetslivsmässa.

 

Text & foto: Sara Hängsel
Sidansvarig: tiina.meri@kansli.lth.se | 2015-11-06