lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Så blev hon interaktionsdesigner

2016-01-14

Sanne Bengtsson, interaktionsdesigner som läst InfoCom på LTH

Sanne Bengtsson läste InfoCom med Kinainriktning på Lunds Tekniska Högskola under åren 2008-2013. Idag arbetar hon som interaktionsdesigner och utvecklare av användargränssnitt på mobilteknikföretaget Tactel i Malmö.

Sanne, varför läste du InfoCom?

– Jag hade varit och backpackat och kom hem till Sverige just innan jag skulle välja utbildning. Jag hade egentligen tänkt jobba men insåg snabbt när jag kom hem från min resa att mina vänner som pluggat hade haft ett mycket roligare år än de som jobbat. På en sista minuten-rådgivning som jag gick på inför valet här på LTH kom vi fram till att InfoCom nog skulle passa mig eftersom jag hade intresse både för datorer och design.

Att jag fortsatte att läsa InfoCom beror på att jag tyckte att kurserna var intressanta och att jag hade roligt. Jag tror det viktigaste när man läser en utbildning är att man har roligt och trivs bra. Man ska inte oroa sig om vad för jobb det leder till, man kommer hitta sin grej till slut.

Vad tyckte du om utbildningen?

– Jag tycker att utbildningen förberedde mig bra inför arbetslivet, kanske till och med bättre än vad jag trodde när jag pluggade. Utbildningen ligger i framkant, även om det är svårt att förstå när man är i "plugg-bubblan".

Utbildningen har dessutom stor spridning inom många intresseområden, vilket gjorde att jag kunde känna på och hitta vad som var "min grej". Det är inte alltså är så lätt att veta när man håller på att välja utbildning. Det är intressant att se alumner från InfoCom, för det är inte många som gått samma väg som jag. Det ser jag som positivt och jag känner att jag har möjlighet att fortsätta prova många olika vägar även efter LTH.

Vad säger du om Kinainriktningen?

– Kinainriktningen är en nice deal mellan Zhejiang University och LTH. Den ger oss möjlighet att prova på en ny kultur i tryggheten av lärare och studenter från LTH. Samtidigt var det kul att se en helt annan studiekultur, och att plugga kinesiska var ett skönt avbrott från allt teknikplugg. Det var även kul att få blandas med studenter från Datateknik och Elektroteknik lite mer än vanligt.

Har du några Kinainriktade planer nu?

– Nej, inte just nu. Jag drömmer dock ofta om shoppingen och maten där. Jag skulle inte vilja flytta dit på heltid, men om jag hade fått chansen att åka och jobba där lite då och då hade jag absolut tagit den.

På vilket sätt var du engagerad vid sidan av studierna?

– Jag var engagerad mestadels i Datatekniksektionen. Jag var bland annat med i staben/phöset och det var en helt fantastisk upplevelse! Sedan var jag mycket engagerad i D-Chip, tjejföreningen för Data och InfoCom. Jag är nu fortsatt engagerad som alumn.

FAKTA: I våras köptes Tactel upp av Panasonic Avionics, som levererar underhållnings- och kommunikationssystem för flygbranschen, men Tactel fortsätter som en självständig enhet.

Läs mer ur senaste numret av LTH-nytt

Anders Frick