lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Ny app visar vad som händer på LTH

2015-11-23

Platsbaserade lokala nyheter blir alltmer efterfrågade. Därför har Lunds Tekniska Högskola låtit startupbolaget Hoodin ta fram LTH Now – en webblösning och mobilapp som ger senaste nytt kring vad som sker på LTH:s campus i Lund.

I LTH Now får studenterna även tillgång till sitt dagsaktuella schema på ett snabbt och smidigt sätt.

Gräsrotsskapad hyperlokal information är grunden för LTH Now. Teknologkårens evenemang, dagens meny på campusrestaurangerna, spetsiga blogginlägg från forskare, och bilder från LTH:s studentföreningar – det är några exempel på vad som kan finnas med.

Lösningen ska ännu tydligare sätta LTH på den digitala kartan genom att erbjuda mer koll på vad som händer runtomkring på campusområdet. Förhoppningen är att underlätta vardagen för såväl medarbetare som studenter.

Inläggen i LTH Now skapas genom att inlägg på Instagram, Twitter och Facebook taggas med hashtaggar i stil med #LTHvhuset, #LTHkemicentrum och #LTHsjönsjön – eller de generella taggarna #LTHlund och #LTHnow. Genom LTH Now får alla som taggar sina inlägg fler exponeringar för innehållet. Initialt har LTH:s kommunikationsavdelning aktiverat ett verktyg för moderering, vilket ska minska risken för att irrelevanta inlägg publiceras i flödet på LTH Now.

– Vi tror att LTH:s studenter kommer att gilla lösningen som vi nu lanserar. Men vi hoppas också att forskare och andra anställda på LTH tar chansen att nå ut med information om allt från forskningsresultat till institutionsevenemang, säger Viktor Öwall, rektor på Lunds Tekniska Högskola, och tillägger att om satsningen faller väl ut så planeras även en utvidgning av LTH Now till Campus Helsingborg.

LTH Now finns tillgänglig i Appstore och Google Play samt på www.lth.se/now

Så funkar det:

Innehållet i LTH Now kommer in i systemet på två sätt:

  1. Via existerande platsbaserade sociala mediekanaler, exempelvis i form av Hallands nations sida på Facebook, Teknologkårens Twitterkonto, kommunikationsavdelningens konto på Instagram, och så vidare.
  2. Genom att användare taggar sina inlägg på Twitter, Facebook och Instagram med #LTHlund eller någon annan geografiskt orienterad hashtagg. Det krävs dock att kontot och det aktuella inlägget är publikt tillgängligt.

  

QR-koder för att ladda ner till LTH Now för iOS respektive Android