lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Fem snabba frågor till Andrea Pettersson och Malin Yngvesson…

2015-06-03

…LTH-studenter och barnboksförfattare som efter sommaren lanserar en bok om Inga Ingenjör. För att kunna skapa boken har Andrea och Malin haft många möten med barn och besök såväl skolor som bibliotek i både Malmö och Lund.

Vem är Inga ingenjör?

 – Inga är ett nyfiket barn som tycker om att undersöka saker. Hon tycker om upptäcktsfärder och att uppfinna. Projektet föddes då Andrea sommarjobbade på Vattenhallen och pitchade idén för Malin. Tillsammans har vi tagit fram konceptet Inga Ingenjör.

Vilka är ni som står bakom boken?

– Andrea är student på Ekosystemteknik och Malin är student på Industridesign. Vi träffades då vi var ansvariga för nollningen på F-sektionen respektive A-sektionen 2012.

När och hur kommer boken att lanseras?

– Den kommer ut i bokhandeln den 20 augusti. Men vi planerar att hålla en förrelease på Vattenhallen i sommar.

Vad hoppas ni kunna åstadkomma med boken?

– Att fler barn upptäcker det roliga med teknik och naturvetenskap. Att introducera begreppet ingenjör. Vi hoppas att fler barn kan säga ”Jag vill bli ingenjör när jag blir stor” precis som vilket annat yrke som helst.

Varför gjorde ni den här satsningen?

– Vi tror att projektet är viktigt. Vår vision är att nå ut till så många barn som möjligt oavsett bakgrund - att inspirera, underhålla och sprida glädje. Vi hoppas att med detta lekfulla smakprov på vad en ingenjör gör kunna inspirera barn till att vilja lära mer om naturvetenskap och teknik.

Anders Frick

Läs mer: ingaingenjor.se