lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Nya framgångar för LTH:s miniradar

2016-03-10

Mikael Egart, en av Acconeers grundare, presenterar bolaget på 60 sekunder inför 33-listans publik. Foto: Anders Frick

Några av bolagets glada företrädare i vimlet på 33-listan

LTH:s avknoppningsbolag Acconeer gick igår vidare från regionfinalen i 33-listan, en lista över lovande startupbolag, i regi av tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden.

Acconeer utvecklar en strömsnål radar som byggas in i konsumentelektronik. Radarn kan exempelvis hjälpa robotdammsugare att orientera sig i omgivningen, men kan även monteras in i en mobiltelefon eller i annan bärbar elektronik.

Nyligen tog bolaget hem utmärkelsen Årets innovation på 15-årsfirande Mobilgalan i Stockholm och igår var det alltså dags igen - den här gången för framgångar i 33-listan.

33-listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige och vinnarna utses gemensamt av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden. Juryn letar efter företag med en unik produkt eller tjänst uppbyggd kring en tydlig innovation med stor internationell potential – en innovation som har förutsättningar att förändra spelreglerna i sin bransch. För att platsa på listan måste företaget vara baserat i Sverige och grundat tidigast 2009.

I den specialinrättade Skånejuryn satt, förutom Christer Fåhraeus från Flatfrog och Marie Alpman från Ny Teknik även LTH:s ordförande Charlotta Falvin.

Den slutgiltiga vinnarlistan för 2016 med Sveriges 33 mest innovativa teknikföretag avslöjas 12:e april under en stor gala på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Läs mer:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jpRkacIpAGU" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>


Allting är möjligt om man jobbar tillsammans. Det är utgångspunkten för årets upplaga av ”Framtidens ingenjör” – ett koncept på Lunds Tekniska Högskola för att välkomna nya LTH-studenter. Under dagen med Framtidens ingenjör...[läs mer]


Hur hänger forskning ihop med politik? Vad innebär MOOC:s för kunskapsspridningen i världen? Och hur bygger man en modell av hjärnan med stamceller och mikroteknologi? Detta och mycket mer diskuterades i år under Almedalsveckan...[läs mer]


Forskare från Lunds universitet har med hjälp av nanoteknik skapat en biologisk dator som kan lösa vissa matematiska problem mycket snabbare och mer energisnålt än vanliga elektriska datorer. Resultaten från forskningen kommer...[läs mer]


Visar post 33 till 35 av totalt 35.
<< Första < Föregående 1-8 9-16 17-24 25-32 33-35 Nästa > Sista >>

LTH-nytt nr 2 - 2015