Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

1472249160

Startupföretaget Sensative med vd Mats Pettersson i spetsen ska förstärka forskning om energieffektiv videoöverföring i forskningsprojektet CONVINcE
Det mångprisade startupföretaget Sensative på MAPCI Innovation Lab går in i forskningsprojektet CONVINcE. Sensatives teknik för övervakning av sensorer ska hjälpa CONVINcE-projektet att forska fram lösningar som sänker energiförbrukningen vid överföring av video i IP-baserade nätverk.

1444312260

Johan Linåker, projektledare för Openhack på LTH
I början av december arrangeras ett så kallat hackathon på Lunds Tekniska Högskola. Då samlas omkring 200 personer med intresse för design och programmering i Kårhuset för att under en helg ta fram lösningar som hjälper andra människor – genom programmering och öppen källkod. Deltagarna ställs inför utmaningar som flyktingkatastrofen i Syrien och jordbävningskatastrofen i Nepal, och målet är att ta fram användbara lösningar.

1442821080

Boris Magnusson fångad på bild på förra årets LUCAS-dagen
I veckan står Lunds Tekniska Högskola med samarbetspartners som värd för två tunga konferenser med teknikinriktning. Det handlar om LUCAS-dagen som fokuserar på mjukvara samt Lund Circuit Design Workshop som fokuserar på hårdvara.

1441290240

Nu initieras LU Lock – en innnovationsupphandling för ett lås- och passersystem baserat på öppen källkod. Syftet är att ta fram en lösning som möjliggör integration mellan flera olika lås- och passersystem. Bakom satsningen står bland annat MAPCI och LU Open.
Sidansvarig: Anders.Borgstrom@eit.lth.se | 2017-09-22