LTHs Julkalender 2010

Varje dag öppnas en lucka i julkalendern, från den 1 december och fram till julafton. Under varje lucka finns ett videoklipp med ett experiment. Du kan alltid titta tillbaka på ett experiment! Börja med Lucka 0 redan idag!

Jullovstips

Elisabeth och Johan, som du ser i filmerna, läser till civilingenjörer på Lunds Tekniska Högskola. När de har tid över arbetar de i Vattenhallen Science Center LTH. Där visar de och hjälper barn och ungdomar att själva experimentera. Elisabeth och Johans jullovstips är - Besök ett Science Center nära där du bor!

Kontakt: julkalender@lth.se

Här kommer fler experimenttips:

http://experimentbanken.kc.lu.se/
http://school.chem.umu.se/
http://www2.fysik.org/experiment_och_annat/filmade_experiment/

Bakgrund

Med LTHs Julkalender vill vi öka intresset för teknik och naturvetenskap. Den vänder sig speciellt till barn och ungdomar. Elisabeth Eriksson, student i bioteknik och Johan Wensäter, student i elektroteknik har stått för planering, förberedelse och filmning av LTH’s Julkalender. Till sin hjälp har de haft Jacob Andrén som redigerat filmerna, Björn Samvik, student i teknisk matematik, som har programmerat hemsidan. Björn fick hjälp av Robin Poulsen med hemsidans design. Fotot är taget av Anders Frick. Slutligen, tack till Jens Uhlig, doktorand i kemisk fysik, för inspiration, idéer och teori.