Kursbeskrivning

Mat, myter och molekyler (TFRC35), 7.5 hp

Kursen ger grunder i de kemiska och tekniska aspekterna av mat och livsmedelstillverkning, den förklarar även:

Varför gråter man när man skär lök?

När blir steken mör?

Kan man

- koka te och ägg på Mt Everest?

- reparera majonnäs som skurit sig?

Kursplan
Kursplan i PDF-format

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet, samt

Grundläggande behörighet.

Anmälningsuppgifter

  • Höstterminen 2020
  • Kvartsfart
  • Kursperiod 2020-09-14 - 2021-01-14
  • Urval

    Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

  • Anmälan senast 2020-04-15

Tillbaka till kurslistan

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2020-05-14