Kursbeskrivning
Mat, myter och molekyler (TFRC35), 7.5 hp
Kursen ger grunder i de kemiska och tekniska aspekterna av mat och livsmedelstillverkning, den förklarar även:
Varför gråter man när man skär lök?
När blir steken mör?
Kan man
- koka te och ägg på Mt Everest?
- reparera majonnäs som skurit sig?
Kursplan
Kursplan i PDF-format
Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet, samt
Grundläggande behörighet.
Anmälningsuppgifter
- Höstterminen 2020
- Kvartsfart
- Kursperiod 2020-09-14 - 2021-01-14
- Urval
Platserna fördelas enligt: Betyg: 34 %, Högskoleprov: 34 %, Akademiska meriter (APGR): 32 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.
- Anmälan senast 2020-04-15