Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter | Till nytta för digitaliseringen

23 January 2019

Det blev inga produkter, men idéer genererades. "Vi var lite tidigt ute, men tankarna är relevanta idag när man vill ha obemannade fabriker." Det säger Karl Johan Åström, seniorprofessor i reglerteknik vid LTH. Här får du veta mer om LTH:s AI-forskning – om hur allt började inom reglerteknik, matematik och datavetenskap.

16 October 2018

Dina mobilappar bildar ett unikt digitalt fingeravtryck. Det kan köpas av vem som helst. Annonsörerna gnuggar händerna. Och i värsta fall även utpressare och bedragare.

11 October 2018

"Det var mycket adrenalinpåslag innan vi kom igång. Men så fick vi känslan. Och när vi rott iland det svåraste problemet gjorde vi en high-five så det ekade i lokalen." Det säger Lars Åström, teknisk matematik. En av segrarna i Nordiska Studentmästerskapen i programmering. De övriga deltagarna i laget var Björn Magnusson och Jonatan Nilsson, båda [...]

10 October 2018

Idag råder bristande kunskap om IT-säkerhet inom industrin och en rad samhällssektorer, menar Martin Hell, universitetslektor vid Elektro- och informationsteknik vid LTH. Här ger han en kort IT-skola – till nytta för industri och digitalisering.

26 September 2018

Sårbarheter i mjukvara är en fara för samhället – eftersom stora, samhällsbärande system avsiktligt kan attackeras och slås ut. Av det skälet behöver industrier effektiva och robusta metoder för att hålla koll på sin mjukvara och identifiera nya sårbarheter. Här ger forskaren Martin Hell en kort skola i IT-säkerhet.

desc
11 June 2018

På universitetet har man forskat på artificiell intelligens i olika former sedan 1980-talet, även om det vid den tiden inte kallades just så, utan exempelvis kognitionsvetenskap, reglerteknik och bildanalys. Idag, när begreppet med skräckblandad förtjusning är på allas läppar, lanserar en grupp forskare det tvär­vetenskapliga nätverket AIML – The [...]