lunduniversity.lu.se

Digit@LTH

Faculty of Engineering, LTH

Denna sida på svenska This page in English

Unpacking digitalization – samtal på Tetra Pak

2016-12-03

Den 5 december äger Science and Innovation Talks rum för fjärde gången. Samtalen, som hålls inför Tetra Paks anställda, syftar till att öka kontaktytorna mellan akademi och industri. Årets sista samtal med den vanligtvis engagerade publiken handlar om digitalisering, och på podiet står LTH-professorn Per Runeson.

Per Runeson, professor vid Institutionen för datavetenskap vid LTH, håller under måndagen föredrag vid Tetra Pak under rubriken "Unpacking Digitalization".

Annika Olsson, vicerektor med ansvar för samverkan och innovation vid LTH, framhåller att syftet med de fördjupade samtalen är att få till stånd möten som leder till nya samarbeten som kan gagna forskning, företag och omgivande samhälle.

Hon uppmanade under det senaste Science and Innovation Talks att publiken – som består av Tetra Paks anställda – skulle höra av sig om de vill ha kontakt med forskare och ingångar till universitetet.

– Jag guidar er gärna. Genom Science and Innovation Talks hoppas vi inspirera till kontakt med nya områden och med våra forskare, sade Annika Olsson.

Under 2016 har Science and Innovation Talks handlat om 3D-printing, nanoforskning och Max IV-laboratoriet.

 

Tiina Meri