lunduniversity.lu.se

Digit@LTH

Faculty of Engineering, LTH

Denna sida på svenska This page in English

Robotvecka på LTH 28-30 november

2017-09-27

För sjunde året öppnar robotlabbet på LTH för studiebesök. Den europeiska robotveckan erbjuder olika robotrelaterade aktiviteter för allmänheten runtom i hela Europa, och syftet är att visa på robotteknikens ökande betydelse inom en rad olika områden. Ett annat syfte är att inspirera ungdomar i alla åldrar att intressera sig för naturvetenskap och teknik.

För skolklasser erbjuder labbet 13 sessioner om 1 timme och en kvart. Först ges en introduktion i helklass. Sedan delas klassen i två grupper där den ena får en kort presentation om robotik och forskningens utmaningar och lösningar, medan den andra klasshalvan får en guidad tur i robotlabbet. I labbet visar vi våra aktiva robotar och vad de kan göra. Sedan byter halvklasserna plats med varandra. 

Det finns program för mellanstadiethögstadiet och gymnasiet.

Detaljer och information om hur man anmäler en skolklass når du på: http://www.lth.se/programvaruportalen/robotveckan/2017/

Robotlabbet kan tyvärr bara ta emot ett begränsat antal klasser och det brukar vara ganska många som vill komma. Vänta därför inte för länge med er intresseanmälan.

 

Robotveckan 2016 i regional media

2016-12-02SR P4 Malmöhus: Robotveckan 2016: Om robotik, robotar i framtiden och att det är roligt att unga lär sig programmera

2016-12-02: SR P4 Malmöhus Ovanliga skoluppgiften - programmera en robot

2016-11-29: Sydsvenskan: Julpyssel med robotar på LTH

2016-11-28: Skånska dagbladet: Det senaste i high-tech visades för eleverna