lunduniversity.lu.se

Digit@LTH

Faculty of Engineering, LTH

Denna sida på svenska This page in English

Gyllene pekpinnen 2017 till Linus Karlsson vid institutionen för Elektro- och Informationsteknik

2017-10-03

I år gick de pedagogiska priset ”Den gyllene pekpinnen”* till Linus Karlsson vid institutionen för Elektro- och Informationsteknik.

Motivering: I år har vi valt att ge priset till Linus Karlsson framförallt för hans arbete i kursen Datasäkerhet. Där har han utmärkt sig för studenterna genom välgjorda labbar som uppdaterats mitt i kursen för att inkludera nytt material från forskning. Han har även haft en smittsam glädje som både labbhandledare och föreläsare och därför blir ihågkommen hos många studenter som den som alltid har tid med studenter som har frågor och problem. Hans bidrag har lett till att många studenter lämnar kursen med goda minnen och ett förnyat intresse för ämnet.

Det som för oss har gjort Linus engagemang extra imponerande är att han har gjort detta utan att ha explicit ansvar för kursen. Han driver på utvecklingen och kvaliteten på våra kurser i egenskap av doktorand och har även fortsatt att göra så i höstens omgång av kursen Digitalteknik där han har gjort videos som täcker de mer komplicerade områdena. Så att även årets tvåor tackar honom för hans jobb.

Årets och tidigare års pristagare: https://www.dsek.se/sektionen/srd/goldenrod.php

* Gyllene pekpinnen är Datatekniksektionens vandringspris som delas ut till en anställd vid LTH som har presterat utöver det vanliga för studenterna. Mottagare av priset väljs av Datatekniksektionens studieråd och delas högtidligen ut vid Nollegasquen.