Hoppa till huvudinnehåll

Registrera i LUCRIS

LUCRIS står för Lund University Current Research Information System och är Lunds universitets system för forskningsinformation. I Forskningsportalen, som är det publika gränssnittet för LUCRIS, presenteras vetenskapliga publikationer (som i LUCRIS kallas forskningsoutput), information om enskilda forskare, grupper och projekt och andra forskningsrelaterade aktiviteter.

Du loggar in i LUCRIS med ditt LUCAT-id. Om du inte kommer in saknar du med största sannolikhet en verksamhetsroll i LUCAT, kontakta i så fall din lokala LUCAT-administratör. Om det ändå inte fungerar vänder du dig till LUCRIS-supporten.

Logga in i LUCRIS

Personlig profil

Enligt LUCRIS miniminivå ska alla forskare på sin personsida lägga upp en bild, ämnesord som beskriver sitt forskningsområde samt en beskrivning av detta på svenska och engelska. För att uppdatera din forskningsprofil loggar du in i LUCRIS, går till Personal overview och klickar sedan på knappen redigera profil/edit profile.

Instruktioner för hur du skapar din profil i LUCRIS hittar du på Medarbetarwebben

Publikationer

Enligt rektorsbeslut ska alla forskningspublikationer registreras i LUCRIS. Logga in i LUCRIS, klicka på plus-tecknet vid modulen för forskningsoutput och se vilka olika kategorier och typer som du kan lägga till.

Medarbetarwebbens sida om registrering av publikationer i LUCRIS

När du sparat din publikation som "for validation" skickas den till din lokala granskare som kontrollerar att uppgifterna stämmer och kompletterar med sådant du kanske har missat. När granskaren godkänt din publikation blir den synlig i Forskningsportalen. För att komma i kontakt med din granskare kontaktar du lämpligen LUCRIS-supporten. 

På Medarbetarwebben finns information, manualer, lathundar och instruktionsfilmer om hur du lägger in information i LUCRIS 

 

3D-modeller i glasmonter. Foto.

LUCRIS-support

Sidansvarig: bib@lth.lu.se | 2022-04-08