Nytt studentavtal med belgiskt universitet

Nu utökas LTH:s utbytesavtal med andra universitet till att även omfatta KU Leuven i Belgien. Det innebär att tre civilingenjörsstudenter årligen får möjlighet att studera en termin vid det topprankade universitetet.

– Publicerad den 5 juni 2019

På plats i Leuven: Liesbet Van der Perre, professor på KUL, Lise Meitner-professor på institutionen för elektro- och informationsteknik samt hedersdoktor LTH, Viktor Öwall, rektor för LTH, Bert Lauwers, dekan för KU Leuvens tekniska fakultet, och Sara Gunnarsson, doktorand i elektro- och informationsteknik.

Avtalet börjar gälla omgående och är ett så kallat Erasmus+-utbytesavtal. Totalt har LTH cirka 200 avtal – det finns med andra ord redan idag goda möjligheter att ägna en del av sin tid vid ett annat universitet. 

Sara Gunnarsson är doktorand Elektro- och informationsteknik på LTH och gör en så kallad ”dual degree” på LTH och KUL med Lund som huvuduniversitet. Hon gjorde också sitt exjobb på KUL. 

– Vi blev varmt välkomnade och under tiden vi var där så fick vi vara en del av en av deras forskargrupper. De är väldigt duktiga på vad de gör och jag lärde mig massor när jag var där samtidigt som jag fick nya vänner, säger hon.

Enligt henne är det lätt att som lundastudent snabbt känna sig hemma både på universitetet och i staden. Universiteten är ungefär lika stora och välkända och båda städerna är utpräglade studentstäder.

Mer om KU Leuven: https://www.kuleuven.be/english/

Här hittar du mer information om utbytesstudier vid LTH.