lunduniversity.lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Träffa LTH

Utbildningsmässor och event där du kan träffa LTH

LTH deltar i utbildningsmässor runt om i landet. Besök vår monter och få svar på dina frågor om våra utbildningar och hur det är att studera på LTH.

 

Hösten 2017:

  • 7-8 november: Inspirationsdagarna, Lunds universitet
  • 23-25 november: Kunskap och Framtid, i Göteborg
  • 29-november -1 december: Sacomässan i Älvsjö, Stockholm
  • 6 december: Sacomässan i Malmö
  • 6 december SIYSS, Stockholm

 

 

 

Skugga en student

Om du undrar hur det är att studera på LTH kan du "skugga en student". Det innebär att du under en dag följer med en av våra studenter. Du får vara med på undervisningen, får en rundvandring på LTHs campus (antingen i Lund eller Helsingborg) och får se studentens vardag.

Vill du skugga en student som läser till högskoleingenjör vid LTH Ingenjörshögskolan i Helsingborg ska du anmäla ditt intresse till infohbg@kansli.lth.se.

Vill du skugga en civilingenjör, arkitekt, industridesigner eller brandingenjör (på LTHs campus i Lund) ska du anmäla ditt intresse via detta formulär.

LTH kan erbjuda max ett tillfälle per person. Du ansvarar själv för resa, boende och mat. Bor du i närheten så gör som många av våra studenter – ta med din egen matlåda eller köp din lunch på någon av de restauranger som finns i närheten. Stäm av med din kontaktsstudent som kan ge dig tips utifrån dina önskemål.

Innan du kommer tänk på att kolla med din gymnasieskola så att du är försäkrad. Har du gått ut gymnasiet så tänk på att du har en egen hemförsäkring som gäller

Under tentaperioder och lov kan det vara svårt för våra studenter att ta emot besök.

Schema för kommande teminer

Praktik på Vattenhallen Science Center

Du som går i grundskolan eller på gymnasiet kan söka praktik vid Vattenhallen Science Center på LTHs campus i Lund. Barn och ungdomar upp till gymnasiet är även välkomna på planerade skolbesök.