lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Nollning

Det som alla nya teknologer på LTH ställs inför först är den mytomspunna nollningen. Terminen börjar med upprop för nya studenter (nollor) vid LTH och därefter vidtar nollningen – några intensiva veckor av blandade aktiviteter för att skapa gemenskap bland nollorna och för att lära känna de äldre studenterna på Teknis.

Nollorna delas in i phaddergrupper där de kommer att lära sig allt som finns att lära om studentstaden Lund och studierna vid LTH. Men framför allt kommer nollorna att ha skoj, det blir disco under bar himmel, rundvandring i Lund, spex-föreställning, sångboksinsjungning, brännboll, regatta i sjön Sjön och kanske framförallt: nolleuppdrag. Ett väl genomfört nolleuppdrag är en förutsättning för att på Nollegasquen tillåtas att ta på den stiliga teknologmössan, och därmed också få titulera sig Teknolog.

Nollningen kan se lite olika ut från sektion till sektion – varje sektion har sina egna traditioner. Men i stora drag är nollningen likartad. På LTH är nollningen en tradition med 40 år på nacken.

LTH anordnar mottagningen där programledningen, lärarna och studievägledningen lotsar in de nya studenterna i studierna och LTH. Introduktionen är obligatorisk och pågår den första veckan, medan nollningen är frivillig och pågår, mer eller mindre intensivt, i några veckor.

Nollningen avslutas med en ståtlig regatta i sjön Sjön några veckor in på terminen.

Läs mer om mottagningen