lunduniversity.lu.se

Denna sida på svenska This page in English

LTHs campus

LTHs Campus är en värld i sig själv. Det ligger i den norra delen av Lund, bara några cykeltramp från centrum, och sjuder av liv med sina 9 600 studenter och 800 forskarstuderande. Det ligger också nära två stora studentbostadsområden -- Sparta och Delphi där många teknologer bor. Flera av studentnationerna ligger också precis vid campus med sina bostadshus och nöjeslokaler.

Här kan du ta en virtuell flygtur över LTHs campus!

På området finns det flera kaféer och restauranger och Teknologkåren och dess elva sektioner har alltid något på gång i sina olika lokaler – allt (ja, verkligen ALLT du kan tänka dig) från studiebevakning och arbetsmarknadsmässor till filmaftnar och sångarstrider.

Trots all avancerad forskningsintensiv verksamhet och alla studenter som ryms på LTH så har Campus stora grönytor och även en liten sjö, med det talande namnet sjön Sjön, på området. Det finns gott om gräsmattor att ha picknick och plugga på. Eller bara att lapa sol på mellan föresläsningarna.

Film: LTHs campus på 126 sekunder

Campus mittpunkt är Kårhuset. Här har Teknologkåren sina lokaler och mycket av sina aktiviteter. I Kårhuset kan du fika och äta lunch, gå på bal, underhålla i teknologernas eget spex, spela innebandy, bada bastu eller delta i diskussioner med lärare och rektor. Här möts nämligen lärare och studenter regelbundet för att diskutera utformningen av LTHs utbildningar.

Strax intill Kårhuset ligger Studiecentrum med bibliotek, kafé och studieplatser. Här sitter många och pluggar i tentaperioderna. Till informationsdisken kan du vända dig med alla typer av frågor om LTH. Här kan du hämta studieintyg, anmälningsblanketter och olika sorters kataloger och broschyrer. Studiecentrum är öppet fram till kl 20.00 på vardagar.

Till studiecentrums webbplats