lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

I Lund är det nära till allt

Lund ligger precis rätt. Det är nära till det mesta. I själva staden Lund med drygt 111 000 invånare (varav ca 47 000 studenter) ligger allt på cykelavstånd. Från den medeltida stadskärnan till LTHs campus i norra delen av stan är det bara några minuter med cykel.

På 10 minuter med tåg når du Malmö med sitt myllrande stadsliv. Vill man känna den riktigt storstadspulsen så ligger Nordens största stad Köpenhamn bara ett stenkast bort över Öresundsbron. På en timme kliver du av tåget i centrala Köpenhamn. Det går ännu snabbare att ta sig till den internationella storflygplatsen Kastrup eller Malmö Airport Sturup med in- och utrikeslinjer.

Trots att Lund ligger mitt i Öresundsregionen, som har 3,5 miljoner invånare, är det nära, mycket nära, till naturen och det skånska landskapet. Lund och Skåne erbjuder en skön blandning av det stora och det lilla, en bra mix av storstäder och natur. Det är inte långt till Österlens, Ystads, Falsterbos, Lommas eller Båstads stränder.

Till sist kan vi väl också nämna att det också är nära till kontinenten och städer som Köpenhamn, Hamburg, Berlin, Warszawa, Amsterdam och Bryssel från Lund. Och, för all del, så är det nära till Stockholm också!