lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English This page in English

Bostad

En av de största utmaningarna för en ny student i Lund är att hitta någonstans att bo, men även om man måste anstränga sig lite så är bostadssituationen för studenter trots allt mycket bättre i Lund än i Göteborg eller Stockholm. Det vanligaste är att man får stå i kö en tid för att få rum – hos AF Bostäder som är den störste bostadsförmedlaren är väntetiden i genomsnitt sex månader. Nationerna har sina egna bostadsköer. 

Bo i studentkorridor eller studentlägenhet

AF Bostäder har en stor mängd lägenheter och korridorrum som bara är tillgängliga för studenter. För att få en lägenhet krävs att man står längre i kö. Ett smidigt och förhållandevis billigt sätt att bo som student är att bo i AF bostäders korridorrum. Det är också ett snabbt sätt att komma in i studentlivet.

Till AF Bostäder

Bo på nation

Studentnationerna har egna köer till sina lägenheter och korridorrum. Studenter som är aktiva på sin nation får oftast snabbare bostad. Vänd dig till husförmannen på din nation för att få veta mer.

Lista över nationerna

Sök privat boende med Bopoolen

Bopoolen är studenternas egen bostadsförmedling, de har hand om uthyrning av privata rum och lägenheter.

Till Bopoolen

Övriga boendeformer

Det finns också många andra sätt att hitta bostad. En del studenter bor utanför studieorten, i till exempel Malmö, Landskrona eller Eslöv. Pendelavstånden är korta och kommunikationerna goda. På vår sida med boendelänkar hittar du en rad andra alternativ.

Gå till övriga bostadslänkar

Bostäder i Helsingborg

Eftersom Helsingborg är en förhållandevis ny högskoleort har det hittills inte varit svårt att hitta bra studentbostäder. Det är ändå viktigt att du är ute i god tid med att ordna bostad. På Campus Helsingborgs hemsida får du mer information om bostäder.

Till Campus Helsingborg