Medicin och Teknik

300 högskolepoäng  •  5 år  •  Civilingenjörsexamen

Erik Atterling, student

En civilingenjörsutbildning är en bra grund att stå på när man ska ut i arbetslivet och Medicin och teknik var den utbildning på LTH som bäst passade in i mina intressen.

Erik Atterling

Vilka förväntningar hade du på utbildningen? Har de uppfyllts?

Jag väntade mig att Medicin och teknik skulle vara en tvärvetenskaplig utbildning som skulle innehålla ett nära samspel med vården. Båda dessa förväntningar har visat sig stämma. En höjdpunkt i grundblocket var de studiebesök vi fick göra på olika vårdavdelningar på sjukhuset i Lund. Där fick man även höra från vårdanställda att vår utbildning var uppskattad och behövd, ännu ett kvitto på att man valt rätt utbildning!

Har du varit på utbyte utomlands?

Nej inte än, men jag håller alternativet öppet för de sista två åren. Jag planerar att läsa kursen Ingenjörsinriktad yrkesträning och därigenom komma till ett spännande företag, kanske i ett annat land. När möjligheten finns att se världen genom sin utbildning tycker jag att definitivt att man ska ta vara på den.

Är du engagerad i något intressant på fritiden?

Min situation är annorlunda från många andra LTH-studenters, då jag är uppvuxen i Lund och har familj och vänner här. Min fritid spenderar jag med att umgås med dem och på att idrotta, speciellt basket och fotboll. När schemat tillåter jobbar jag extra som kurir på DHL Express i Malmö. Jag är inte själv involverad i någon studentikos aktivitet, men tycker om den sammanhållning och den avslappnade stämning som råder på LTH.

Vill du ge några tankar och tips på vägen till den som funderar att läsa på LTH?

Tiden på LTH kommer bli några av de bästa åren i ditt liv. Det är lätt att trivas med likasinnade människor i din omgivning i Lund, den bästa staden i Sverige att vara student i. Studierna kräver engagemang och det kan vara bra att repetera matte sommaren innan utbildningen börjar, om man som jag hade ett par års uppehåll mellan gymnasiet och LTH. Jag har också förstått att det är fullt normalt att halvvägs in i utbildningen inte veta exakt vad jag vill göra när jag har tagit examen – det ordnar sig! Med en utbildning i Medicin och teknik är du eftertraktad på arbetsmarknaden och kan hitta en stimulerande sysselsättning som du kommer trivas med. 

Läs hela berättelsen 
Göm berättelsen 

Amina Gojak, student

En sak tidigt blev uppenbar var hur mycket samarbete utbildningen kräver och strävar efter. Samarbetet återfinns i kurserna som vi läser men även på icke-schemalagd tid där många hjälps åt för att klara svåra moment. Det är extremt givande!

Amina Gojak

Varför LTH, Lund och Medicin och teknik?

Precis som många andra sökte jag efter en utbildning som både garanterar mig en rolig och intressant upplevelse under de år jag studerar och som leder till ett jobb som stämmer överens med mina värderingar.

Efter att bestämt mig för att en civilingenjörsutbildning känns bäst för mig, som är matematik- och teknikintresserad, var valet för Medicin och teknik inte svårt att fatta. Utbildningen verkade mycket lockande ämnesmässigt och syftet att kunna hjälpa människor i behov kändes mer än rätt. Valet föll på LTH eftersom skolan har ett gott rykte vilket för mig innebar goda möjligheter till kvalitativ undervisning.

Vilka förväntningar hade du på utbildningen och har de uppfyllts?

Förväntningar var att det skulle bli en intressant utbildning där jag fick läsa många varierande kurser och få en inblick i flera olika områden, både tekniskt och medicinskt. Dessa förväntningar har uppfyllts!

En sak som jag tidigare inte tänkte på men som tidigt blev uppenbart var hur mycket samarbete utbildningen kräver och strävar efter. Samarbetet återfinns i kurserna som vi läser men även på icke-schemalagd tid där många hjälps åt för att klara svåra moment. Det är extremt givande! Tillsammans presterar vi bättre och det är en god förberedelse inför arbetsmarknaden.

Har du några tips till de som vill söka till LTH?

Vad som kan vara bra att tänka på är att få saker gjorda i tid. Detta möjliggör att man hinner lära sig vad som krävs av en i rimlig takt och samtidigt kan man med gott samvete ha tid över för annat som inte är relaterat till utbildningen.

Det är viktigt att hitta en balans mellan studierna och fritiden och i början kommer det att vara rörigt då man ställs inför mycket nytt. Det kan vara överväldigande, men allt kommer att falla på sin plats ganska snart. Hjälp av flera personer finns tillgänglig, som exempelvis av faddrar, föreläsare, studievägledare och många fler.

Läs hela berättelsen 
Göm berättelsen