Masterprogram

LTH har 18 tvååriga masterprogram (Master of Science in Engineering, 120hp) som är öppna för både internationella och svenska studenter. Läs om varje program på Lunds universitets engelska webbsidor som finns länkade nedan. 

Utöver dessa vi i även delaktiga i två masterprogram inom det europeiska samarbetet Erasmus+. 

Tvååriga specialiseringar inom ett program

LTH:s civilingenjörsutbildningar och vår arkitektutbildning är 5-åriga utbildningar som består av ett 3-årigt basblock och ett 2-årigt fördjupande block. I det fördjupande blocket ryms både en specialisering, några valfria kurser, och ett examensarbete.  En civilingenjörsexamen och arkitektexamen vid LTH motsvarar en masterexamen.

På många andra lärosäten med civilingenjörsutbildningar söker du till ett masterprogram efter att du är klar med tre års grundstudier. Men på LTH läser du alltså ett sammanhållet program på fem år.

Avslutande program

Civilingenjörexamen i Riskhantering (Master of Science in Engineering, Risk Management and Safety Engineering) är en världsunik 2-årig civilingenjörsavslutning, öppen för den som läst tre år vid brandingenjörsutbildningen LTH – eller vid vilket nordiskt civilingenjörsprogram som helst förutsatt att det är jämförbart med motsvarande vid LTH.

Riskhantering

Högskoleingenjörer som vill läsa till civilingenjör

Som högskoleingenjör kan du läsa vidare till civilingenjör. Reglerna för hur det går till har ändrats, men för vissa som redan är antagna gäller fortfarande den utlovade garantiplatsen. Från och med våren 2010 måste den som är högskoleingenjör och vill läsa till civilingenjör söka senare del av program.

Senare del av program

Sidansvarig: webbredaktion@kansli.lth.se | 2018-12-13