Maskinteknik - teknisk design

300 högskolepoäng  •  5 år  •  Civilingenjörsexamen

Stina Martin, student

Det bästa med min utbildning är kombinationen av rena ingenjörskurser med designkurser som interaktionsdesign, estetik och designprojekt.

Stina Martin

Att få vara kreativ och skapa är något som länge legat Stina Martin varmt om hjärtat. Av en ren slump hittade Stina utbildningen Maskinteknik med teknik design på LTH i lund. Det var programmets designkurser som lockade henne, samt tanken på att flytta från Stockholm till en ny stad.

Det bästa med min utbildning är kombinationen av rena ingenjörskurser med designkurser som interaktionsdesign, estetik och designprojekt. Jag blir en produktutvecklare som inte bara förstår kundens behov, utan även tekniken bakom den.

Att vara student på LTH är väldigt kul, Lund är en fantastisk studentstad. Jag har varit engagerad inom Maskinsektionen, som är en del av teknologkåren, och då främst inom Näringslivsutskottet som arbetar med att föra näringslivet närmare studenterna. När jag var ordförande satt jag även med i Maskinsektionens styrelse som jobbar för att alla studenter som tillhör sektionen ska få en så rolig och givande studietid som möjligt.

I framtiden skulle jag gärna vilja arbeta med UX-design, vilket innebär designarbete som förbättrar användarnas upplevelse av en produkt eller tjänst. Intresset har vuxit fram under åren, bland annat efter att jag läst kurser inom interaktionsdesign och ergonomi. Jag har även läst en kurs inom Ingenjörsinriktad yrkesträning*, där jag gjorde ett internship på ÅR-Cartons utvecklingsavdelning. Under min tid på praktiken utvecklade jag förpackningars design och funktion, med fokus på användarvänlighet. Tiden där blev en bekräftelse på att UX-design är det område jag vill arbeta inom i framtiden.

Läs hela berättelsen 
Göm berättelsen 

Mattias Larsson Schölin, student

Efter min examen vill jag gärna jobba med sjukvården. Jag vill jobba med att förbättra ergonomin för produkter som bland annat sjuksköterskor och läkare använder sig av.

Mattias Larsson Schölin
Se filmen 
Göm filmen