Maskinteknik - teknisk design

300 högskolepoäng  •  5 år  •  Civilingenjörsexamen

Möt Stina Martin

Det bästa med min utbildning är kombinationen av rena ingenjörskurser med designkurser som interaktionsdesign, estetik och designprojekt.

Stina Martin

Att få vara kreativ och skapa är något som länge legat Stina Martin varmt om hjärtat. Av en ren slump hittade Stina utbildningen Maskinteknik med teknik design på LTH i lund. Det var programmets designkurser som lockade henne, samt tanken på att flytta från Stockholm till en ny stad.

Det bästa med min utbildning är kombinationen av rena ingenjörskurser med designkurser som interaktionsdesign, estetik och designprojekt. Jag blir en produktutvecklare som inte bara förstår kundens behov, utan även tekniken bakom den.

Att vara student på LTH är väldigt kul, Lund är en fantastisk studentstad. Jag har varit engagerad inom Maskinsektionen, som är en del av teknologkåren, och då främst inom Näringslivsutskottet som arbetar med att föra näringslivet närmare studenterna. När jag var ordförande satt jag även med i Maskinsektionens styrelse som jobbar för att alla studenter som tillhör sektionen ska få en så rolig och givande studietid som möjligt.

I framtiden skulle jag gärna vilja arbeta med UX-design, vilket innebär designarbete som förbättrar användarnas upplevelse av en produkt eller tjänst. Intresset har vuxit fram under åren, bland annat efter att jag läst kurser inom interaktionsdesign och ergonomi. Jag har även läst en kurs inom Ingenjörsinriktad yrkesträning*, där jag gjorde ett internship på ÅR-Cartons utvecklingsavdelning. Under min tid på praktiken utvecklade jag förpackningars design och funktion, med fokus på användarvänlighet. Tiden där blev en bekräftelse på att UX-design är det område jag vill arbeta inom i framtiden.

Läs hela berättelsen 
Göm berättelsen 

Mattias Larsson Schölin

Man förbättrar inte bara produkten. Man förbättrar för användaren.

Mattias Larsson Schölin
Läs hela berättelsen 
Göm berättelsen 

Möt Anna Röhsman, Kanada

Jag var ute efter en bra utbildning kombinerat med ett aktivt socialt liv.

Anna Röhsman

Jag var ute efter en bra utbildning kombinerat med ett aktivt socialt liv. Teknisk Design i Lund passade mig väldigt bra eftersom jag alltid har varit tekniskt lagd men även haft ett stort intresse för trender, design och produktframtagning. Syftet med Teknisk Design är att skapa ingenjörer redo för att agera i tvärfunktionella roller mellan design- och teknikavdelningar. Det passade mig perfekt. Sedan att Lund har 40 000 studenter som är aktiva i olika föreningar och organisationer gjorde inte valet svårare.

Jag gick en av utbildningens första omgångar, vilket gjorde valmöjligheterna begränsade inom programmet. Idag är det annorlunda, vilket är jättebra. Jag valde att läsa fler kurser inom mina intresseområden, såsom fler 3D-CAD kurser och industridesignkurser utanför programmet och detta fungerade bra. Jag läste även på Politecnico di Milano ett halvår för att fördjupa utbildningen.

Efter två år arbetande som teknikkonsult i Stockholm efter examen flyttade jag till Vancouver i Kanada. Här njuter jag av det otroliga utbud av närliggande friluftsliv och utomhusaktiviteter som området erbjuder. Jag söker även jobb inom produktutveckling och koordinerande roller på de outdoor- och retailföretag som har sina huvudkontor här.

Läs hela berättelsen 
Göm berättelsen