lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Porträtt

Stina Martin

Att få vara kreativ och skapa är något som länge legat Stina Martin varmt om hjärtat. Av en ren slump hittade Stina utbildningen Maskinteknik med teknik design på LTH i lund. Det var programmets designkurser som lockade henne, samt tanken på att flytta från Stockholm till en ny stad. 

Det bästa med min utbildning är kombinationen av rena ingenjörskurser med designkurser som interaktionsdesign, estetik och designprojekt. Jag blir en produktutvecklare som inte bara förstår kundens behov, utan även tekniken bakom den. 

Att vara student på LTH är väldigt kul, Lund är en fantastisk studentstad. Jag har varit engagerad inom Maskinsektionen, som är en del av teknologkåren, och då främst inom Näringslivsutskottet som arbetar med att föra näringslivet närmare studenterna. När jag var ordförande satt jag även med i Maskinsektionens styrelse som jobbar för att alla studenter som tillhör sektionen ska få en så rolig och givande studietid som möjligt. 

I framtiden skulle jag gärna vilja arbeta med UX-design, vilket innebär designarbete som förbättrar användarnas upplevelse av en produkt eller tjänst. Intresset har vuxit fram under åren, bland annat efter att jag läst kurser inom interaktionsdesign och ergonomi. Jag har även läst en kurs inom Ingenjörsinriktad yrkesträning*, där jag gjorde ett internship på ÅR-Cartons utvecklingsavdelning. Under min tid på praktiken utvecklade jag förpackningars design och funktion, med fokus på användarvänlighet. Tiden där blev en bekräftelse på att UX-design är det område jag vill arbeta inom i framtiden.  

* Läs mer om Ingenjörsinriktad yrkesträning här: www.lth.se/samverkan/samverka-med-studenter/ingenjoersinriktad-yrkestraening/

 

Mattias Larsson Schölin

Anna Fransson

När gymnasiet började lida mot sitt slut stod jag inför ett livsavgörande val. Vad skulle jag bli när jag blir stor? Jag insåg rätt snabbt att jag inte visste svaret på den frågan och sköt på beslutsfattandet. Av en kompis fick jag veta mer om Teknisk Design och började kolla på tekniska högskolor som hade Maskinteknik med Teknisk Design. LTH kändes bra, jag sökte, kom in och har inte ångrat mig än.

Teknisk design är en gedigen civilingenjörsutbildning som varvar en teknisk bas med nya vinklar på produktutveckling och design. Utbildningen ger dig som student en möjlighet att utforma ett koncept som känns rätt för dig med valbara kurser eller kanske en termin på ett universitet utomlands.

Teknologkåren anordnar årligen ARKAD, en arbetsmarknadsmässa där massor av teknikföretag ställer ut i skolans lokaler. Där man kan prata direkt med företag om deras verksamhet och det är ett utmärkt tillfälle att skapa kontakt med yrkesverksamma personer som kan leda till ett spännande jobb!