lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Porträtt

Fråga en student

Studenter på utbildningen besvarar dina frågor - skicka ett mail till livsmedelsteknik@kansli.lth.se

Besök en matlaboration

Mikrovågsugn, potatisgratäng och studenter. Se inslaget där studenter på Livsmedelsteknisk högskoleutbildning har matlaboration.

Johanna Berg

Ända sedan jag som tvååring stod vid diskbänken och lekte med kaffesump och potatisskal har ett av mina stora intressen varit mat. Under de senaste åren har jag jobbat i matbutik vilket har ökat mitt intresse för livsmedel. Jag bestämde mig för att läsa vidare och när jag hittade Livsmedelsteknisk högskoleutbildning och tittade på vilka kurser som ingick kändes allt helt rätt, som att den var gjord för mig. Programmet i sig är brett och man läser om allt från global matförsörjning och livsmedelskemi, till mikrobiologi och näringslära.

Livsmedel är något som vi alla beroende av och därför är det bra och viktigt att fler utbildar sig inom området. Intagningskravet på minst två års arbetslivserfarenhet gör att alla studenter på programmet har olika kunskaper och erfarenheter att dela med sig av. Ett annat plus är att utbildningen är bara två år vilket gör det möjligt att på relativt kort tid få en bra utbildning.

Zlatan Muheljic

Efter tio år av skiftarbete inom livsmedelsindustrin beslutade jag mig för att söka in till utbildningen. Tankarna kring utbildningen har funnits där i flera år, men det som gjorde att jag slutligen sökte in var intresset att utvecklas inom branschen, men även kravet på kvalificerade medarbetare i framtidens "mat-Sverige".

Utbildningen öppnar många nya dörrar genom sin bredd. De främsta fördelarna tycker jag är utbildningens struktur, laborationerna samt kontakten med näringslivet i form av föreläsningar och studiebesök.

Klasskamraterna är en stor tillgång då alla delar med sig av sina tidigare arbetslivserfarenheter. Utbildningen är den bästa investeringen jag har gjort.