lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Studentintervjuer

Petter Starlander

Sen jag började gymnasiet har jag varit säker på att jag någon gång skulle läsa på en högskola eller universitet. Problemet har dock varit att jag aldrig riktigt haft den där uppenbarelsen som en del får, att jag bara måste bli läkare, pilot eller brandman. Däremot har jag alltid tyckt om naturvetenskap, och det i kombinationen med bredden på utbildningen så föll valet tillslut på ett civilingenjörsprogram i Kemiteknik.

Det som började som en chansning blev verkligen en lyckoträff! 

Jag trivs jättebra på min utbildning och i Lund. Det absolut bästa med kemiteknikutbildningen är bredden på kurserna. Ena läsperioden lär man sig olika separationsprocessser som används i industrin, för att i nästa lära hur en vätska uppför sig på molekylnivå. För mig är det otroligt viktigt att få hela spannet från industriell skala till labbnivå. Att jag trivs så bra på LTH beror också mycket på stämningen och atmosfären på campus. Det finns nästan alltid någonting som händer och mycket av den verksamheten står Teknologkåren för.

Lisa Hedborn

Det bästa med kemiteknik är att det är en härlig stämning på programmet. Föreläsarna och övningsledarna är mycket duktiga och tillmötesgående och tar sig tid att svara på frågor. Att plugga på LTH innebär att jag får en utbildning med hög kvalitet och dessutom är LTH ett välkänt namn bland många framtida arbetsgivare.

Anledningen till att jag valde att läsa till civilingenjör är att man får en bred kompetens, man är attraktiv på arbetsmarknaden när man är färdig och det känns som en bra grund att stå på. Jag hade ett sabbatsår efter gymnasiet. Under det året arbetade jag inom industrin. Där fick jag se vad en färdig civilingenjör kan arbeta med och det finns mängder av jobb som verkar hur roliga som helst.

Omar Chaudhry

Sebastian Fogel

För mig är det bästa med LTH känslan av närhet. Trots sin storlek känns LTH personligt, man får en god kontakt med lärare och studenter även utanför programmet. Lärarna är engagerade. De är verkligen måna om oss studenter och lägger ofta ner mycket mer tid än vad som kan krävas. Som student känner man att man står i centrum.

Jag valde att utbilda mig till civilingenjör eftersom jag alltid har gillat problemlösning och naturvetenskap. Eftersom en civilingenjörsutbildning kombinerar dessa båda så var valet lätt!