lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Karriär

Carolin He, Trainee, Unibail-Rodamco, Stockholm

Carolin He är 23-åringen som ville bli läkare men som kom på att hon var rädd för blod. Istället började hon plugga till civilingenjör i Industriell ekonomi på Lunds Tekniska Högskola och startade en lokalförening för Ingenjörer utan gränser – en organisation som med ingenjörskonst vill förbättra världen. Idag är hon trainee på Unibail-Rodamco, ett fransk-nederländskt fastighetsbolag med huvudkontor i Paris.

Traineetjänsten fick hon genom talangnätverket Nova 100 och Carolin är den första person från LTH som bolaget har tagit in. Unibail-Rodamco är störst i Europa och tredje störst i världen inom sin nisch; att utveckla, förvalta och investera i shoppingcenter. Carolin genomgår bolagets European Graduate Program, som innebär tre olika positioner i två olika länder under ett och samma år.

Carolin är van att resa runt i världen. Redan innan hon började studera på LTH hade hon ett mål: Hon ville bli utbytesstudent i Kina och lära sig kinesiska. Sagt och gjort – efter tre år på I-linjen åkte hon på utbyte till topprankade Zhejianguniversitetet i Hangzhou, som ligger strax utanför Shanghai.

Den första terminen läste hon mycket kinesiska, parallellt med kurser såsom cross culture management, innovation management, international marketing och liknande. Dessutom lärde hon sig en del fraser på en hel del andra språk – bland annat tack vare att hon delade studentrum med en person från Ryssland och umgicks med andra utbytesstudenter från hela världen, inte minst Sydamerika.

– Det allra bästa med tiden som utbytesstudent var att träffa så många människor. Nu har jag vänner från hela världen, och dessutom har jag lärt mig massor om andra kulturer, säger Carolin He.

 Efter ett år som utbytesstudent i den kinesiska staden Hangzhou och nu som trainee brinner hon för multikultur och hoppas att hon framöver kommer fortsätta att röra sig i gränslandet mellan Asien och Europa.