Industridesign

180+120 högskolepoäng  •  3+2 år  •  Kandidat och Masterexamen

Möt Isabelle Olsson

För mig var det en fantastisk tid. Roligt, stressigt, utmanande och över all förväntan, speciellt med tanke på hur mycket jag växte både som designer och person.

Isabelle Olsson
Isabelle Olsson, industridesigner, Google

 

Jag pluggade naturvetenskap på gymnasiet och efter studenten gick jag på konstskola ett år. Det var under tiden på konstskolan som jag insåg att jag faktiskt kunde kombinera min kreativitet, känsla för form och galna ideér, med problemlösningsförmåga och teknikkunskap. Det finns flera anledningar varför jag sökte till LTH. För det första var jag sugen på en studentstad och att flytta från Stockholm. Det andra var att industridesignutbildningen i Lund finns i anslutning till tekniska utbildningar, vilket jag såg som en stor fördel för att kunna samarbeta och lära mig av studenter med olika inriktningar. 

För mig var det en fantastisk tid; roligt, stressigt, utmanande och över all förväntan, speciellt med tanke på hur mycket jag växte både som designer och person. Industridesignutbildningen har betytt jättemycket för min karriär och verkligen förberett mig inför de utmaningar som jag har mött hitills. Först och främst har utbildningen stärkt mitt självförtroende. Att t.ex. nästan alltid presentera på engelska och den ständiga uppmuntran att gå sin egen väg är två anledningar till varför jag har kunnat stå på mig och vara intressant på den amerikanska arbetsmarknaden. Jag tror också att det höga tempot och att vi, under utbildningen, fick möjligheten att ställa ut både nationellt och internationellt har bidragit till min stresstålighet. Som student i Lund blev vi uppmuntrade att göra praktik på designerstudios rutom i världen och att ge oss ut på utlandsstudier, något som har lett till att jag inte har kännt mig rädd för att ta mig utomlands för att följa mina mål i karriären.

Jag jobbar numera på Google som industridesigner. Jag kom till San Francisco för lite drygt två år sedan och jobbade först på en framgångsrik designkonsultbyrå som heter Fuseproject. Men i början av året blev jag ‘head hunted’ till ett av Googles mest innovativa ingenjörsteam för att jobba med ‘special projects’, som är en hemlig grupp. Det enda jag kan säga är att det verkligen känns som en ‘once in a lifetime opportunity’ och att om allt går enligt planerna så kommer jag vara med om att skapa något som kan förändra världen.

Läs hela berättelsen 
Göm berättelsen