lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Studentintervjuer

Anna Almér

Det bästa med LTH tycker jag är att man får en utbildning i världsklass. Det är väldigt skönt att veta att när man väl är färdigutbildad så är ens utbildning eftertraktad på marknaden. Föreläsarna är engagerade och duktiga och gör sitt yttersta för att väcka intresse och hjälpa dig när du inte förstår något. Stämningen mellan studenterna är fantastisk och Lund är ju dessutom en fantastisk studentstad.

Det bästa med utbildningen är att den ger en många valmöjligheter. Den är internationellt gångbar vilket gör att man kan välja vart i världen man vill arbeta, men dessutom kan man välja mellan många specialiteter och välja att arbeta med så många olika saker.

Sead Smailagic

Jag tycker att det bästa med utbildningen är att man äntligen får nytta av ”den där” matten. Där matematik används för att formulera och lösa problem i verkligheten. Sen finns det en hel del praktiska tillfällen, i form av labbar och olika projekt, som jag finner otroligt nyttiga. Dessutom så har Elektroteknik ett brett kursutbud vilket gör att valet av inriktning och profilering är i det närmaste obegränsat, alltifrån ren programmering till analog IC-design.

Jag kände en stark vilja att plugga något tekniskt och förhoppningsvis kunna kombinera det med min största hobby som är musik och ljuddesign i allmänhet, så Elektroteknik lät lockande.

Nu när det väl närmar sig slutet hoppas jag att utbildningen i första hand skall leda till ett bra och stimulerande jobb, sen att civilingenjörer i regel är välbetalda
gör inte saken sämre.

Kristoffer Danielsson

Bredden som finns på LTH, både inom forskning och utbildning samt kompetens och resurser, gjorde att LTH var ett självklart val för en karriär där jag får jobba med morgondagens teknik. Självklart också studentlivet som finns på LTH och i Lund ger mig ett fantastiskt kontaktnät som jag kommer ha nytta av i arbetslivet.

Elektroteknik är en traditionell tekniktung utbildning där jag får lära mig teorier och modeller som gör att jag förstår hur saker fungerar och hur man utvecklar varianter av dessa men även skapar nya innovationer. När man träffar företag så vet de vad en elektroingenjör är och det är en stark konkurrensfördel då man vet att utbildningen leder till ett bra jobb.

Jag ville inrikta mig inom teknik eftersom jag ville ha ett bra jobb. En säker väg till en bra karriär är att gå genom LTH:s ganska tuffa men otroligt lärorika civilingenjörsutbildning och på så sätt vara bra rustad för en karriär där man får jobba med saker och produkter som inte finns idag.