lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Porträtt

Sara Malmström

Jag heter Sara Malmström och läser till högskoleingenjör i elektroteknik med automation i Helsingborg. Min utbildning handlar om att göra elektriska kretsar och automatiska system, allt från mobiler till robotar. I sin helhet kan man tänka att det är vi som gör hårdvaran och dataingenjörerna som gör mjukvaran.

Allt mer automatiseras idag och automationen går mot en spännande framtid, just därför valde jag min utbildning. Jag vill vara en del av framtiden och få chansen att påverka den. Just nu vet jag inte vad jag vill arbeta med i framtiden, men eftersom att utbildningen är bred finns det många olika vägar att gå.

Kan du berätta om ditt engagemang utanför studierna?

Jag är engagerad i flera saker utanför studierna, bland annat sitter jag med i studierådet. Jag tycker att det är otroligt viktigt att studierna fungerar för oss och för dem som kommer efter oss och jag är därför väldigt mån om att utbildningen håller en hög nivå. I studierådet har man möjlighet att påverka utbildningens innehåll genom att diskutera vad som är positivt och negativt med kurserna och lyfta upp det till lärare och programledningen.

Jag har dessutom varit huvudansvarig för ett nollningsevenemang som vi kallar för ”Flying”. Det var jätteroligt och jag lärde mig bland annat att hålla i en större budget, planera och genomföra ett evenemang samt att inta en ledaroll. Jag känner att jag har växt som person i och med mina engagemang och fått massvis av erfarenheter som jag tar med mig in i arbetslivet.

Från Lundastudenter berättar om livet i Lund, Malmö och Helsingborg