lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

LTH Ingenjörshögskolan

LTH finns inte bara i Lund. Om du väljer någon av våra högskoleingenjörsutbildningar eller tekniskt basår är dessa förlagda till Helsingborg. Väljer du att läsa i Helsingborg får du en havsnära studiemiljö och ett gemytligt stadsliv – allt beläget så nära Danmark du kan komma i Sverige.

En modern högskola

LTH finns på Campus som ligger mitt i Helsingborg. Här kastas du rakt in i en rolig och inspirerande tillvaro. Campus Helsingborg är mötesplats, inte bara för LTHs studenter, utan för en mängd andra utbildningar. Totalt huserar här ungefär 4000 studenter i modernt utrustade miljöer. Du möter kompisar från hela landet och lärare från både Helsingborg och institutionerna i Lund. Liksom i Lund genomförs utbildningarna i tydlig relation till det närliggande näringslivet.

Studentlivet

Visst finns det studentliv även i Helsingborg. Med nästan 4000 studenter händer mycket. Ingenjörssektionen är en del av Teknologkåren i Lund och arbetar både med studiefrågor och fester. Helsingborgs olika studentföreningar huserar i ”Villan”, ett stort och gammalt pampigt hus mitt i stan. Här kan du engagera dig i kören, Helsingborgsspexet, studentradion och mycket annat.

Goda utsikter 

Helsingborg är utan tvekan en av Sveriges vackraste städer. På ena sidan har du grönskande stråk och i stadens utkant en vacker bokskog och en magnifik utsikt över Öresund. På den andra sidan finns det blå sundet. I omnejden finns också strövområden, klättrings- och dykmöjligheter och vackra små kustorter. Centrala Helsingborg ståtar med ett flertal parker, en medelhavsinspirerad marina och en trivsam shoppingvänlig stadskärna.

Helsingborg är känt för sitt ungdomliga sinne, sin företagsamhet och sin optimism. Näringslivet i regionen blomstrar och ropar ständigt efter välutbildad personal. Helsingborg har ett rikt kultur- och nöjesliv, bland annat en egen stadsteater och ett rikt konsertutbud. Fotbollslaget HIF får heller inte glömmas i sammanhanget.

En europeisk knutpunkt

Helsingör når du på bara tjugo minuter. Härifrån gör du enkelt en utflykt med tåg till Louisiana, Humlebäcks världsberömda konsthall, och ska du på längre resa är förbindelserna till Köpenhamn minst lika bra. Även på den svenska sidan är rörelsefriheten stor. Här passerar såväl motorväg som intercitytåg och Öresundståg. Med pendeltåg når du Lund på under halvtimmen och Malmö på under timmen. Större delen av Skånes attraktioner finns runt hörnet via buss eller bil.

För dig som söker en kontinentalt inramad och modern studiemiljö är LTH vid Campus Helsingborg ett givet alternativ.

Välkommen!