lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Karriär

Masooma Amini, teknisk supportingenjör Beckhoff Automation

Jag har alltid brunnit för teknik, matematik och fysik så det var självklart för mig att välja dessa ämnen på gymnasiet i mitt hemland. Jag fortsatte på samma linje när jag kom till Sverige. Tre år efter min ankomst till Sverige började jag min utbildning på LTH. 

Utbildningsvalet var ganska lätt för mig för jag viste att jag ville läsa elektronik. Arbets­marknaden såg bra ut både för elektronik- och automationsbranschen, så jag tänkte att en kombination av dessa två områden skulle ge större möjligheter för jobb. Valet blev Elektroteknik med automation - en högskoleingenjörsutbildning som ledde till att man snabbt kunde komma ut på arbetsmarknaden. Tiden på LTH var rolig, lärorik och kämpig men den förberedde mig för arbetslivet. 

Beckhoff Automation AB är ett automationsföretag som levererar automationslösningar som PLC, industriella datorer, IO terminaler och motorer. Som teknisk supportingenjör hjälper jag kunder med deras frågor och problem kring produkter och mjukvara (TwinCAT).  Mitt jobb är en kombination av teknik och kontakt med kunder, man hjälper andra med sina kunskaper och man lär från andras erfarenheter. Man får mycket hjälp av kollegor inom olika områden när man behöver hjälp. Dessutom får man interna utbildningar för att bli bättre inom flera områden. Vi har även mycket kontakt med våra kollegor på moderbolaget i Tyskland, blir uppdaterade om nya produkter och de delar med sig av sina kunskaper. 

Att jobba som ingenjör är spännande. Man får alltid nya uppdrag och utmaningar. Man får tänka annorlunda, vara kreativ och hitta lösningar.