lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Porträtt

Anisa Zigaf

Alfred Fransson

Det bästa med LTH är alla spännande människor man träffar och alla kurser man har möjlighet att läsa. Att universitetet är väl ansett gör även att det finns goda kontakter med andra universitet ute i resten av världen.

Studenterna på utbildningen är väldigt positiva och vill förändra världen. Det är en väldigt inspirerande miljö att vistas i. Dessutom är det inte så stora klasser, vilket bidrar till att skapa en mysig stämning. Många av professorerna är väldigt engagerade i utbildningen och lyssnar på studenterna för att ständigt förbättra utbildningen. Vanan vid att jobba på engelska, som man får under utbildningen, gör att man vågar ge sig ut i världen. Specifikt för eko är att kunna läsa hösten i trean i Waterloo, Kanada eller göra ett sommarprojekt i Xiamen, Kina. Det sistnämnda gjorde jag nu i sommar.

Matematik och problemlösning är något jag tycker är väldigt kul. Jag gillar att lära mig nya saker och sedan undersöka vad jag kan använda det till. En civilingenjörsutbildning tror jag passar perfekt då eftersom tekniken har en så stor plats i samhället idag. Dessutom är det en utbildning med bra status och väldigt goda jobbmöjligheter.