lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Studentintervjuer

Carl Pettersson

Rasmus Frid

Jag valde att läsa till brandingenjör för att det finns gott om jobbmöjligheter som brandingenjör och för att kurserna verkade intressanta. Att man kan läsa till både räddningsledare och civilingenjör i riskhantering var också ett stort plus.

Utbildningen är internationellt respekterad. Varje år är det flertalet studenter som tar möjligheten att åka ut i världen till bland annat Australien och USA ett år för att praktisera. Jag är själv just nu i USA och praktiserar som brandkonsult och det är programmets goda rykte bland internationella företag att tacka för den möjligheten.

Programmet är ett förhållandevis litet program vilket gör att det blir en god relation mellan elever och lärare.

Roni Nasr

Det bästa med utbildningen är helt klart variationen i arbetsmarknaden. Utbildningen  ger säkra jobb inom allt från räddningstjänst till konsultjobb. Vill du vara en del av  räddningsinsatserna runt om i landet tillsammans med MSB och brandmän eller räkna på byggnaders brandskydd eller en kombination av båda - då finns det helt enkelt ingen alternativ utbildning.  Intresset för brandingenjörer och dess spetskompetens ökar i hela världen för varje år som går. Det  finns inte många skolor som den på LTH och jobb är inga problem. Jobb som betyder något. Jobb som säkrar inte bara ens egen framtid men även samhällets utifrån de arbetsuppgifter som brandingenjörer oftast får.

Orsaken till varför jag valde att utbilda mig till brandingenjör är att även om utbildningen funnits i  nästan 25 år så är det fortfarande en ”ung” utbildning. Det finns områden som ännu inte är  utforskade. En marknad som är långt ifrån mättad och arbetstillfällen som kan ta en runt om i hela  världen. Frågan är egentligen: vilken annan utbildning skulle jag annars valt?