lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Porträtt

Klara Hammarstrand

Erik Bergman

Redan när jag var liten hade jag fått för mig att jag ville bli civilingenjör precis som min pappa – utan att jag hade nån aning om vad titeln innebar. När det var dags att söka utbildning till högskolan hade jag utan någon vidare motivering bestämt att jag skulle uppfylla två krav: Jag skulle bli civilingenjör och jag skulle läsa i Lund. Att jag hamnade på Bioteknikprogrammet är rentav en slump!

Att hamna i en stad där studentlivet står i fokus är rena rama drömmen. Näringsliv, fritid och kultur i Lund är centrerat runt det faktum att nästan hälften av stadens invånare är studenter, och det finns ingen som tittar snett när hundratals lyckliga teknologer vandrar genom city iklädda färgglada overaller.

Bioteknik sträcker sig längre än vad man föreställer sig! Vid första anblick kan man tänka sig att programmet bara specificerar sig på biologi och teknik, men faktum är att man även lär sig avancerad matematik, fysik på stor och liten skala, processteknik och andra generella ingenjörskunskaper. Utöver detta blir man även expert inom kemi – ett ämne där många ingenjörer av annat ursprung ofta är ovana.