lunduniversity.lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Flickor på Teknis

TACK för årets Flickor på Teknis! Vi hoppas att vi lyckats inspirera fler tjejer att plugga tekniskt och vi välkomnar nya tjejer nästa år. 

__________________________________________________

 

 Är du nyfiken på vad det innebär att vara ingenjör? Då har du hittat rätt!

Antalet tjejer som väljer att studera på tekniska utbildningar har blivit allt fler de senaste åren. Vi vill att fler tjejer ska känna sig välkomna till att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola (LTH). Det är därför vi på LTH årligen genomför evenemanget Flickor på Teknis. Vi vill inspirera fler kvinnor till att söka tekniska utbildningar! Om du vill veta vad du kan studera på LTH, var god se "Information". 

Vad är Flickor på Teknis?
2017 års upplaga av Flickor på Teknis äger rum mellan den 29-31 mars och samlar 120 gymnasietjejer från hela södra Sverige. 

Som projekt riktar vi oss till tjejer på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagarna ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Dagarna är fyllda med intressanta föreläsningar och spännande laborationer, medan kvällen bjuder till festligheter.

Vi vill poängtera att Flickor på Teknis är ett helt alkoholfritt evenemang. Tjejerna tas om hand av kvinnliga faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär! 

Observera att det inte går att anmäla sig till Flickor på Teknis genom att mejla oss, anmälan sker genom din studievägledare på skolan och de kommer få information om detta i Januari. Hör med er studievägledare om elever från din skola varit på detta tidigare, annars kanske vi kan bjuda in er skola. Tänk på att ni ska hinna ta er till Lund innan klockan 10 onsdagen den 29e mars, därför brukar vi i regel bara bjuda in skolor i södra Sverige.

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra Gymnasiedagar och Öppet hus!

Vi tar gärna emot frågor och synpunkter som rör Flickor på Teknis. Välkommen att höra av dig!

Tjejer som ska åka på "Flickor på Teknis" kommer få en fadder ni kan höra av er till för frågor.

Övriga hör i första hand av er till oss i projektgruppen för frågor:

Projektgruppen, 2017
fpt@kansli.lth.se

Projektgruppen 2017 består av:

Jennifer Gustavsson

Martina Johansson

Ellen Karstensson

Hannah Kral

 

För övriga frågor:

Bodil Ryderheim, projektansvarig för FpT
bodil.ryderheim@kansli.lth.se
046-2228923