lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English This page in English

Flickor på Teknis

 Är du nyfiken på vad det innebär att vara ingenjör? Då har du hittat rätt!

Antalet tjejer som väljer att studera på tekniska utbildningar har blivit allt fler de senaste åren. Vi vill att fler tjejer ska känna sig välkomna till att studera på tekniska utbildningar här på Lunds Tekniska Högskola (LTH). Det är därför vi på LTH årligen genomför evenemanget Flickor på Teknis. Vi vill inspirera fler kvinnor till att söka tekniska utbildningar och våga ta för sig! Om du vill veta vad du kan studera på LTH, var god se "Information". 

Vad är Flickor på Teknis?
2016 års upplaga av Flickor på Teknis äger rum mellan den 13-15 april och samlar 120 gymnasietjejer från hela södra Sverige. 

Som projekt riktar vi oss till tjejer på gymnasiets tekniska och naturvetenskapliga program i årskurs 2. Under dagarna ger vi en inblick i hur det är att studera på en teknisk högskola samt informerar om studier och utbildningsprogram. Dagarna är fyllda med intressanta föreläsningar och spännande laborationer, medan kvällen bjuder till festligheter.

Vi vill poängtera att Flickor på Teknis är ett helt alkoholfritt evenemang. Tjejerna tas om hand av kvinnliga faddrar som alla är studenter här på LTH. Även professorer, utbildningsansvariga och företagsrepresentanter deltar. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att få veta vad ingenjörsyrket innebär! 

Om du som kille är intresserad av att studera på LTH är du välkommen att besöka våra Gymnasiedagar och Öppet hus!

Vi tar gärna emot frågor och synpunkter som rör Flickor på Teknis. Välkommen att höra av dig!

Bodli Ryderheim, projektansvarig för FpT
bodil.ryderheim@kansli.lth.se
046-2228923

Projektgruppen, 2015
fpt@kansli.lth.se
070-2194268

0768-498752