lu.se

Programvaruportalen LUCAS

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Högtryck i forskningsinstitutet

2015-06-11

Lanseringen av gräsrotsfinansieringskampanjen och informationsspridandet om forskningsinstitutet MAPCI lockade mycket folk. På bilden ses MAPCI:s Sten Minör och Sensatives Mats Pettersson.

Fredrik Westman, försäljnings- och marknadschef på Sensative visar upp ett exemplar av magnetsensorn Strips

Det var festligt, folkligt och fullsatt i MAPCI:s lokaler när startupföretaget Sensative lanserade sin crowdfundingkampanj för Strips - världens tunnaste magnetsensor. Sensorn kan sättas upp på fönster och dörrar i olika byggnader och blir då en del i byggnadens larmsystem.

På lanseringsevenemanget pratade Sten Minör, innovationsdirektör vid MAPCI, om forskningsprojektet Shape, som går ut på att skapa en öppen mjukvaruplattform där husägare och hyresgäster kan komma åt olika tjänster från konkurrerande serviceföretag.

Shape, som tidigare gick under namnet Marvel, är ett samarbete mellan Sensative och MAPCI, och går att läsa mer om på: http://mapci.lu.se/research-projects/user-driven-research/shape/

– Från MAPCI:s håll tycker vi att det är jätteviktigt med industrisamarbeten med både små och stora aktörer. Genom projektet Shape kommer vi att tillsammans kunna skapa lösningar som har stor potential, säger Sten Minör.

Här hittar du crowdfundingkampanjen för Strips från Sensative: 
https://www.indiegogo.com/projects/strips-the-invisible-window-and-door-sensor

Fotnot: En längre artikel om Sensative kommer senare att publiceras på denna webbplats.

Läs även vad annan media skriver om Sensative:

Elektroniktidningen

8till5