lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Tekniklöfte i Sofie Woge

2016-12-02

Sofie Woge uppmärksammas för att hon utvecklat ett greppverktyg som kan förenkla vardagen och ge större självständighet åt personer som förlorat styrkan i sina händer.

Industridesignern och LTH-alumnen Sofie Woge har av Handelskammaren fått pris och utsetts till "Årets Tekniker – Tekniklöftet".

Sofie Woge har utvecklat ett greppverktyg för personer som förlorat styrkan i händerna på grund av ålder eller sjukdom. För detta har hon fått pris av Handelskammaren, som också utnämner henne till en inspiratör.

Sofie Woge gjorde delvis sitt examensarbete vid den amerikanska rymdstyrelsen NASA. Idag driver Sofie Woge företaget Tendo på inkubatorn VentureLab.

– Min dröm är att skapa för dem som inte kan leva det liv andra tar för givet och ge tillbaka människor deras självständighet. Det ger mig stor glädje att även andra uppmärksammar detta, säger hon i en intervju i 8till5.

LTH-alumnen Sofie Woge fick priset som Årets Tekniker tillsammans med forskaren Tongyun Shen, som utvecklat en fröbehandling som gör att växter gror snabbare och jämnare utan att kemiska tillsatser eller genmodifiering används.

– Industridesignern Sofie Woge som fick utmärkelsen ”Årets Tekniker – Tekniklöftet” har tagit fram en spännande produkt som kan ge många människor större självständighet i vardagen och därmed göra stor samhällsnytta. Vi hoppas att hennes produkt och framgång ska inspirera andra, säger Kerstin Lindell, VD för Bona AB och initiativtagare till Handelskammarens pris Årets Tekniker som delades ut den 1 december på Malmö Börshus.

 

Läs mer i HD–Sydsvenskans 8till5:

http://8till5.se/2016/12/01/tva-lundakvinnor-utses-till-arets-tekniker/