lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Mehrdad Mahdjoubi är Årets Tekniker 2014

2014-12-02

LTH-alumen Mehrdad Mahdjoubi, känd för sin rymddusch, har utsetts till Årets Tekniker 2014. Prissumman är 50 000 kronor, samt en CSR-check på 50 000 kr som pristagaren delar ut under 2015 till ett valfritt projekt som främjar ungdomar och utbildning. Juryns motivering lyder:

Mehrdad Mahdjoubi har utifrån sitt tekniska kunnande utvecklat en innovativ affärsidé som värnar om både miljö, klimat och ekonomi. Produkten syftar till att skapa ett effektivt men hållbart samhälle och kommer att göra skillnad för människor långt in i framtiden. På vägen har redan flera arbetstillfällen skapats. Den tekniska uppfinningen har dessutom potential som sträcker sig utanför Sveriges gränser, vilket bidrar till att stärka bilden av Sverige som ett innovativt land. Därför utser juryn Mehrdad Mahdjoubi till Årets Tekniker 2014.

Priset Årets Tekniker är instiftat av Handelskammaren. Juryn har bestått av bland andra Anders Axelsson, Lunds Tekniska Högskola, Charlotte Lorentz Hjort, VD på Krinova och representanter från sponsorföretagen.