lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

LTH-studenten Myky Tran får Womentorpriset

2016-11-15

BILDKÄLLA: Skärmdump från Sydsvenskans 8till5 (se länk).

Myky Tran, som är ingenjörsstudent och läser sitt tredje år på teknisk fysik, har fått ta emot utmärkelsen Womentorpriset för sitt arbete med att skapa en jämställd IT-bransch.

Womentorpriset delas ut av IT&Telekomföretagen i samarbete med Computer Sweden. Så här berättar LTH-studenten Myky Tran i HDSydsvenskans affärssatsning 8till5:

 Jag är ingenjörsstudent på LTH och läser mitt tredje år på teknisk fysik. Vid sidan av det har jag haft olika roller inom Pink Programming. Jag har varit med och anordnat våra söndagskodningar, hållt i workshops, arrangerat programmeringsläger och hjälpt till med att starta två projektgrupper i Göteborg och Stockholm.

Just nu fokuserar Myky Tran på att arrangera söndagsevent för Pink Programing tillsammans med sin projektgrupp i Malmö.

I våras var jag även engagerad i Startup Fair, en mässa som arrangerades på LTH med mål att koppla ihop studentvärlden med startup-världen. Där jobbade jag extra hårt med att locka fler kvinnliga grundare och entreprenörer till mässan. Det var tufft men det gick ändå bra till slut.

 

Läs hela artikeln i Sydsvenskan:

http://8till5.se/2016/11/14/lth-student-prisad-for-sitt-arbete-for-en-jamstalld-it-bransch/

 

Fakta / Pink Programming

Pink Programming är en ideell förening vars mål är att fler kvinnor ska programmera. Föreningen startades av LTH-alumnerna Vanja Tufvesson och Tone Pedersen.