lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Årets samhällsutvecklare går på LTH

2015-03-13

LTH-studenten Maria Lindqvist har tilldelats den nyinstiftade utmärkelsen "Årets samhällsutvecklare."Priset delades ut av Sweco och Skanska på Universum Awards, där även Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland studenter utsågs. Priset består av 10 000 kronor samt praktikperioder på både Skanska och Sweco.

Det vinnande bidraget utgick från tesen att vi i Sverige försöker minimera utnyttjandet av ny mark för bebyggelse. Byggprojekt planeras ofta så att existerande bebyggelse förtätas och många byggnader växer på höjden för att utnyttja marken effektivt. 

Motiveringen till Årets samhällsutvecklare 2015
Denna person visar ett stort engagemang för det framtida samhället som vi alla kommer att leva i, har ett stort driv, och är väldigt inspirerande som ledare. Personen har även varit lyhörd och sett alla intressenter som medtävlande. Personen har påvisat på hållbara kreativa lösningar under alla delar av tävlingsprocessen. Här har vi en riktig visionär och idéspruta som med all sannolikhet kommer att utveckla och förändra samhällen till det bättre i framtiden.