Hoppa till huvudinnehåll

Välbesökt femtioårsjubileum på LTH

– Publicerad den 27 september 2011

Hans, Agneta och sonen Tomas Persson tyckte att LTH:s 50 årsjubileum var mycket lyckat.

Det var många som ville vara med och fira när LTH bjöd in till ett stort femtioårsjubileum under den gångna helgen. Under fredagen hölls öppna föreläsningar och en stor fest med 1700 inbjudna gäster. Under lördagen fortsatte festligheterna med öppet hus på LTH:s campusområde i strålande solsken och många tidigare studenter passade på att besöka sina gamla LTH-sektioner.

Hans och Anita Persson från Helsingborg var där med sonen med Tomas Persson.

- Jag började på väg och vattenprogrammet 1983 och nu är Tomas lektor på Matematicum, berättar en stolt Hans Persson.  Helsingborgarna hade bara beröm att ge till programmet för LTH:s femtioårsjubileum.

- Jag är inte ingenjör men uppskattade föreläsningarna, det var spännande att få höra vad forskarna sysslar med idag och festen var jättetrevlig, tyckte Agneta Persson.

 Jessica Waldehag och Angelica Jernstöm

I kårhuset passar de på att köpa den bok om LTH:s första femtio år, som har tagits fram av Mats Nygren och Skotte Mårtensson.

- Boken lockar den lite äldre publiken, barnfamiljerna köper mycket småsaker till sina barn. En mamma köpte ett tygmärke till sin dotters jacka, dottern gick visst på dagis. Det ska börjas i tid, berättar Angelica Jernström och skrattar. Hon och Jessica Waldehag jobbade extra i LTH:s souvenirshop, som fick många besök.

Ett annat stort dragplåster var Vattenhallen lockade många av de yngre besökarna. Där bjöd lektor Lars Olsson på en spektakulär show om åska, som trollband såväl unga som gamla i publiken.

 Mbe Watson

 -Det är underbart att komma tillbaka till Lund, jag har så många fina minnen från min tid som student på LTH, berättade Mbe Watson, som hade rest ner till festen från Stockholm.

-Vilken fin fest det var! Det var så mycket folk och sedan träffade jag min gamle lärare Nils Bo Nilsson. Vi har inte setts sedan jag läste i Lund 1985, det var verkligen trevligt att få träffa honom igen, avslutar Mbe Watson.

Text och bild: Johan Lindskoug

Läs mer om LTHs femtioårsjubileum