Hoppa till huvudinnehåll

Universitetsordförande på besök

Lunds universitets nye styrelseordförande Jonas Hafström besökte nyligen LTH för att bekanta sig med verksamheten. LTH:s rektor Viktor Öwall och representanter från presidiet på LTH tog med Jonas Hafström på en informativ rundvandring.

– Publicerad den 18 mars 2015

LTH:s rektor Viktor Öwall och Lunds universitets nye styrelseordförande Jonas Hafström besöker LTH:s campus i Lund

Första anhalten var Kemicentrum där professorerna Sven Lidin och Viveka Alfredsson mötte upp och för att demonstrera två transmissionselektronmikroskop.

Därefter besöktes Arkitekthuset. Christer Malmström, skolchef på Arkitektur, visade upp en modell: ”Future Tsukiji – an alternative vision for Tokyo´s legendary fishmarket” som gjorts av Marie Godderidge och Anna Sundstedt som en del av ett examensarbete. Ett besök i utställningshallen hanns också med.

På institutionen för elektro- och informationsteknik träffade Jonas Hafström forskarna Fredrik Tufvesson och Daniel Sjöberg som representerar forskningen kring 5G. LTH deltar som en representant i forskningsprogrammet ”5G for Sweden”. Sista anhalt på LTH:s campus var Nanometerkonsortiet, där professor Knut Deppert berättade om verksamheten.

– Det var mycket roligt att visa upp LTH och det var en strålande dag för en campustur. Jonas Hafström visade ett stort intresse och engagemang för både diskussioner om organisation och ekonomi såväl som besöken i verksamheten, säger Viktor Öwall.

Klicka här eller se nedan för bilder från besöket. Foto: Lisbeth Wester.