lu.se

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Temaveckor om den fantastiska hjärnan – och om konst

2017-09-04

Vetenskaps- och kulturvecka i Lund! Stilla din nyfikenhet och ta del av ett rikt program som är del av universitetets 350-årsfirande. Den 4 september djupdyker vi i "Den fantastiska hjärnan".

Den 4 september inleds vetenskapsveckan Den fantastiska hjärnan, och måndagen efter, den 11 september, inleds kulturveckan Konst i tid och rum.

Trodde du inte dina ögon när du en morgon i början av september såg en jättelik hjärna i trä färdas på lastbil med öppet flak genom Lund?

Vad du såg var förberedelserna inför det fortsatta firandet av Lunds 350-årsjubileum, då den fantastiska hjärnan (skapad av Claes Dorthé, instruktör vid Institutionen för designvetenskaper, LTH) står framför Stadshallen på Stortorget i Lund.

Under vetenskapsveckan berörs så skilda områden som musikens påverkan på hjärnan, vad som händer när hjärnan inte fungerar, hur man kan äta smart, och om det egentligen finns något som är normalt.

Kulturveckan innehåller olika utställningar och konst som temporärt uppförs i Kungshuset. Allmänheten bjuds in att uppleva universitetets historia i original genom universitetsarkivets utställning och visningar.

Även Kungshuset öppnas för historiska visningar. Det går också att del av Botaniska trädgårdens höstprakt.

Lyssna på intressanta föredrag under veckorna, var med om roliga experiment och missa inte universitetets specialskrivna jubileumsrevy.

 

ÖPPET HUS | 3D-printing på LTH

På LTH öppnas 3D-printlaboratoriet vid Designvetenskaper, på Ingvar Kamprad Designcentrum, tisdagen den 5 september. Här kan du se 3D-skrivarna användas, se på utställningen av 3D-utskrivna saker som innehåller allt från musikinstrument, lampor och proteser och diskutera med forskarna som arbetar med tekniken.

Lyssna också på föreläsningen om 3D-printing kl 10-11 med Olaf Diegel, professor i produktutveckling och föreståndare i 3D-printlabbet.

Mer om tisdagens föreläsning och öppet hus på 3D-laboratioriet på LTH.

 

VETENSKAPSVECKORNA

Läs mer på: www.lu.se/350

Här kan du läsa programmet för de två veckorna som är del av universitetets 350-årsfirande:

http://www.lu.se/sites/www.lu.se/files/program_hjarn-_och_konstveckor_webb_uppdaterad.pdf