Skip to main content

Rektors blogg: LTH – till nytta för världen …

På LTH har vi under en tid funderat på hur vi ska förklara bättre för omvärlden vad vi gör och vad som driver oss. För att göra detta har vi – vilket föll sig naturligt – utgått från vår vision som arbetats fram av kommunikationsavdelningen och som lyder: Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

– Published 6 October 2018

Resultatet är att vi nu i en rad kanaler och sammanhang kommer att visa hur LTH:s forskning är till nytta för världen – för klimatet, digitaliseringen, samhällsbygget, industrin och livet självt.

Avsikten med satsningen är att väcka nyfikenhet, inspirera och öka kunskapen bland samarbetspartners, forskarkollegor, studenter och en intresserad allmänhet. 

Vi vill också svara på de förväntningar som uttrycks från riksdag och regering om att visa hur forskning och samverkan bidrar till lösningar på de stora framtidsutmaningar som ringas in av bland andra EU och FN. Det är vår vilja och vårt uppdrag att se till att vetenskapen kommer samhället till del, och självklart vill vi underlätta för förtroendevalda och andra beslutsfattare att fatta kunskapsbaserade beslut.

Läs hela Viktor Öwalls blogginlägg