Hoppa till huvudinnehåll

Pedagogisk konferens ger inspiration

Anders Frick – Publicerad den 15 oktober 2014

LTH:s pedagogiska inspirationskonferens, som i år arrangeras för åttonde gången, röner stort intresse – både nationellt och internationellt. Årets huvudtalare är Knut Mørken, professor i matematik vid universitetet i Oslo. Han kommer bland annat att prata om synergieffekter mellan program och ämnen, och om systematiskt fokus på studenters lärandemiljö.

Det som en gång började som en intern konferens på LTH har idag blivit en framgångsrik och populär konferens som lockar besökare från när och fjärran. Syftet är att inspirera till en informerad diskussion kring undervisning och lärande inom tekniska utbildningar genom att samla dokumenterade goda exempel på aktiviteter och verksamheter.

– Konferensen har genom åren rönt stort intresse från andra tekniska utbildningar i Norden. I år har vi till exempel med deltagare från såväl KTH som Linköping, säger Roy Andersson, som tillsammans med Lisbeth Tempte är huvudansvariga för konferensen.

Organisatör är Genombrottet, LTH:s pedagogiska stöd- och utvecklingsenhet. Konferensen arrangeras den 17 december i E-huset på LTH.

Läs mer här: http://www.lth.se/genombrottet/lths-pedagogiska-inspirationskonferens/

Fotnot: I den danska rapporten ”Pædagogisk opkvalificering af undervisere. En opsamlende analyse.” som publicerats av Danmarks Akkrediteringsinstitution, öses beröm över LTH:s sätt att belöna och utveckla universitetslärare. Genom intervjuer och dokumentanalyser görs en genomgång av hur danska universitet och högskolor arbetar med att höja kvaliteten på lärarnas pedagogiska kompetens. Det hela är ett led i den översyn av sektorn som just nu sker i Danmark. Författarna sammanfattar med orden ”Den egentlige lære fra Lund er derfor også det systematiske fokus på og anerkendelse af undervisningskompetencer. Og det er relevant på tværs af alle institutioner.”