Hoppa till huvudinnehåll

Ny nyhetsportal på LTH

– Publicerad den 27 april 2015

Lunds Tekniska Högskola har en ny nyhetsportal som samlar nyheter från fler kanaler för att bättre visa upp bredden av allt som händer på LTH.

På adressen www.lth.se/nyheter_och_press hittar du LTHs nyhetsportal, där vi samlar nyheter både från LTH och om LTH för att ge en bättre överblick vad som är aktuellt. För de webbplatser som ligger i Typo 3 och använder nyhetspluginen hämtar vi nu in lokala nyhetsflöden från institutioner och forskningsportaler och presenterar dem på nyhetsportalen. Aktuella avhandlingar, rektors blogg, vad som är på gång, nyheter får LTH-nytt och LUM är andra källor som bidrar till nyhetsflöder på portalen.

- LTH:s bredd är en stor styrka. Det händer så många fantastiskt spännande saker runt om på LTH som vi måste visa upp på ett bättre sätt, och att samla nyhetsflödena på Nyhetsportalen är ett första steg, säger Viktor Öwall, rektor på LTH.

En annan nyhet på sidan är flödet ”LTH i media” där vi presenterar vad som skrivs om LTH i andra medier. I stort sett dagligen förekommer LTH i dagstidningar, facktidningar, radio och tv och det fångas nu upp på LTHs nyhetsportal.

På nyhetsportalen finns det också möjlighet att ta del av hur LTHs närvaro ser ut i olika sociala medier – även om man själv inte har Facebook, Twitter och Instagram. Sociala medier är viktiga kanaler för av nå ut till presumtiva studenter, alumner och allmänhet och LTH arbetar aktivt med flera kanaler. På nyhetsportalen kan du nu se vad som är aktuellt från LTH på Instagram, Facebook och Twitter.

Gå till LTHs nyhetsportal