Hoppa till huvudinnehåll

"Nu blir beslutsstrukturen tydligare"

Revirtänkande skulle minskas, och tydlighet var ett ledord. Den nya forskningsorganisationen är sjösatt, precis som den nya grundutbildningsorganisationen.

– Publicerad den 26 maj 2016

Erik Swietlicki, professor och vicerektor för forskning, bar ansvaret för att ta fram en ny organisation när det gäller LTH:s forskning. Den nya organisationen infördes den 1 maj.

- Tidigare hade vi tre olika forskningsnämnder där LTH delades in i revir. Många, och jag med dem, tyckte att detta splittrade LTH.

I den nya ledningsorganisationen för forskning på LTH finns en forskningsnämnd och en forskarutbildningsnämnd.

- Avsikten var att skapa en så enkel och tydlig delegationsordning som möjligt, säger Erik Swietlicki. 

Annika Mårtensson, professor och prorektor, är den som burit ansvar för framtagandet av den nya grundutbildningsorganisationen.

- Nu blir beslutsstrukturen tydligare och besluten fattas oftare av de riktiga kunskapsbärarna i organisationen, säger hon.

Den nya ledningsgruppen för grundutbildningen, GU, fattar beslut om principiella och strategiska frågor och här ingår fem områdesansvariga lärarledamöter: Martin Höst, Anders Heyden, Carin Andersson, Klas Ernald Borges och Kristofer Modig.

Programledningarna arbetar mer ”hands-on” och tar beslut som rör utbildningarna.

- Den nya organisationen är en omstart och en möjlighet att arbeta med kvalitetsfrågor och att utveckla programmen, säger Annika Mårtensson.